raw milk Paski sir

Global Cheese Awards 2014 – HR

GLOBAL CHEESE AWARDS 2014

Sirana Gligora je ostvarila vrhunski rezultat, drugo mjesto u klasi tvrdih ovèjih sireva s Paškim sirom, ali ovaj put iz sirovog (termièki neobra enog) mlijeka.

raw milk Paski sir

Takvi, izvorni i neobra eni proizvodi se sve više cijene na stranom tržištu, i ovime otvaramo izvoznu šansu još jednom velikom siru iz naše sirane. Naravno da takva proizvodnja mora biti posebno kontrolirana radi zdravstvene ispravnosti, što našim iskusnim sirarima u modernom pogonu ne predstavlja problem. Paški sir iz sirovog mlijeka ima sve kvalitativne karakteristike kao i standardni Paški sir, me utim, uz nedostatak termièke obrade u okusu je jaèe izražena iskonska aroma paške flore.

extra mature Dinarski sir

extra mature Dinarski sir

Uz Paški iz sirovog mlijeka, je i Dinarski sir, nositelj trofeja iz 2013. godine na drugom natjecanju WCA, osvojio drugo mjestoi u klasi tvrdih sireva ‘Best Continental Hard Type Cheese’ i time potrvdio svoj visoki renome.
Global Cheese Awars je najstarije natjecanje sireva u Ujedinjenom kravljevstvu, osnovano još 1861. godine. Ove godine ga je posjetilo 20.000 ljudi koji su probali preko 1.500 sireva iz cijeloga svijeta, ukljuèujuæi i delikatesne primjerke s otoka Paga. Od 2012. godine, otkad se natjeèe na Global Cheese Awards natjecanju, Sirana Gligora je osvojila 2 puta prvo mjesto, i 5 puta drugo mjesto u raznim kategorijama.
Sve proizvode Sirane Gligora možete pronaæi u njihovim specijaliziranim trgovinama Gligora Cheese & Deli u Zagrebu, Rijeci, Opatiji, Puli, otoku Pagu, Zadru, Splitu, Dubrovniku i Ljubljani, a odnedavno i preko online trgovine: www.webshop.gligora.com